luni, 30 aprilie 2018

Care este perioada ideala pentru vopsire


Pe langa motivatiile estetice, scopul oricarui proiect de vopsire sau revopsire este de a face vopseaua sa adere cat mai bine de suprafata destinata,  pentru a avea o rezistenta cat mai de durata pe masura trecerii timpului. In cazul in care doresti sa improspatezi vopseaua exterioara si sa oferi casei tale un look nou, lucrurile devin putin mai complicate deoarece sunt implicati mai multi factori, printre care si conditiile meteo ce vor fi decisive in ceea ce priveste longevitatea proiectului tau.

Schimba aspectul
Daca ai facut primul pas important si anume sa te decizi ca e timpul pentru o schimbare de look, urmatorul pas la fel de important este sa alegi vopseaua perfecta. Bricosteel iti va veni in ajutor, oferindu-ti un catalog cu vopsele lavabile pentru exterior, precum si celelalte materiale de care vei avea nevoie in cadrul proiectului tau. 

Conditiile optime pentru vopseaua exterioara
In cazul in care te-ai decis sa iti vopsesti casa trebuie sa tii cont de conditiile de temperatura si umiditate externe. Asigura-te ca ai vopseaua care iti trebuie, consulta mai intai un catalog cu vopsele intrucat producatorii de vopsele recomanda o temperatura exterioara minima pentru ca vopsirea sa se desfasoare cu succes. Calitatea vopselelor a cunoscut o imbunatatire in ultimii ani, ceea ce inseamna ca si punctul minim de temperatura pentru vopsire a devenit mult mai versatil. Pentru majoritatea vopselelor, punctul minim de temperatura este cuprins intre 5 si 10 grade Celsius, iar in cazul celor premium acestea pot fi aplicate si la numai 1 grad Celsius.


Conditiile ideale de temperatura pentru vopselele pe baza de ulei sunt cuprinse intre 5 si 32 de grade Celsius, iar vopselele pe baza de latex prefera temperaturi de la 10 pana la 30 de grade Celsius. Astfel, vopseaua va avea climatul necesar pentru a se putea usca de la sine. Evitati vopsirea in zile in care soarele este puternic sau afara este vant intrucat lumina excesiva a soarelui sau vantul grabesc procesul de uscare al vopselei ceea ce duce la riscul de aparitie a blisterelor la suprafata vopselei, pot aparea cratere, zone neuniforme precum si cojirea vopselei. 

Perioada perfecta a anului pentru vopsirea exterioara
Totodata, este importat de stiut ca vopsirea in sezonul ploios este exclusa intrucat precipitatiile vor spala vopseaua sau stropii de apa se vor infiltra intre zona care urmeaza a fi vopsita, astfel incat aceasta nu va mai putea adera in mod corespunzator, iar in sezonul rece, vopseaua va dura mult timp pana sa se usuce. Sezonul de cald este de regula preferat pentru inceperea unui proiect de vopsire exterioara, dar ar trebui sa evitati vopsirea in zile insorite, ceea ce presupune ca primavara este perioada optima a anului pentru un astfel de proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu