vineri, 20 aprilie 2018

Ai grija la pungile de sub ochi


Cearcanele sunt asociate intotdeauna cu oboseala, dar si cu inaintarea in varsta, insa in realitate acestea pot aduce mai multe informatii referitoare la starea noastra de sanatate. Pe masura ce imbatranim tesuturile din jurul ochilor, inclusiv muschii, se slabesc, iar grasimea care ajuta la tinerea acestora in orbita se va putea acumula in spatiile de sub ochi, ceea ce duce la aparitia cearcanelor. De regula, acestea reprezinta o preocupare a domeniului esteticii si rareori este un semn al vreunei afectiuni, insa adevarul despre cearcane este ca pot reprezenta un simptom al problemelor la ficat.

Simptomele
Asadar, simptomele cearcanelor sunt foarte simple, iar acestea includ inflamatii usoare, subtierea pielii si innegrirea zonei, motiv pentru care adesea sunt mascate prin folosirea a diferite produse cosmetice.
Cand trebuie sa mergi la doctor
De cele mai multe ori cearcanele nu sunt periculoase, insa se recomanda apelarea la medic atunci cand inflamatiile sunt mai severe, persistente, dureroase si rosiatice, pentru ca acestea pot fi cauzate si de afectiuni ale tiroidei, infectiei sau diferite alergii. Astfel, medicul va pune diagnosticul corect si in functie de acesta vor putea fi luate masurile adecvate.

Diferite cauze
Tesuturile din zona ochilor se slabesc de-a lungul timpului, iar din acest motiv poate aparea aspectul de oboseala, insa exista si factori ce pot favoriza aparitia cearcanelor, printre care lipsa somnului, alergii, fumatul, retentia fluidelor, mai ales dimineata sau dupa ce se consuma o masa sarata, dar nu trebuie omisi nici factorii ereditari. De asemenea, cei care obisnuiesc sa consume bauturi alcoolice in cantitati ridicate se pot confrunta cu probleme ale ficatului, iar printre simptomele observate se numara si cearcanele. Astfel, cei care sunt in aceste situatii ar trebui sa ia masurile adecvate.

Diferite solutii
Cei preocupati de aspectul inestetic al cearcanelor pot apela la diferite interventii chirurgicale, insa daca acestea sunt cauzate de alergii pot fi administrate medicamentele adecvate. Totusi, exista si alte detalii de care poate sa tina cont oricine, precum folosirea unor comprese reci care sa fie aplicata cu o presiune modesta in jurul ochilor, insa se recomanda si evitarea consumului de lichide si al meselor sarate inainte de somn pentru impiedicarea retentiei de fluide.

In acelasi timp, este bine cunoscut faptul ca fumatul pot agrava cearcanele, astfel ca se recomanda evitarea acestui viciu, insa si odihna joaca un rol important, motiv pentru care trebuie sa ne alocam cate 7, 8 ore de somn in fiecare noapte. O alta idee este aceea de pastrare a capului la un nivel mai ridicat in timpul somnului, pentru ca fluidele sa nu se acumuleze in zona ochilor, insa este esentiala si evitarea pe cat posibil a alergiilor prin administrarea medicamentelor furnizate de catre medic sau folosirea produselor cosmetice pentru a le masca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu