marți, 26 mai 2015

SensoMap Drone Pentru Agricultura

Cea mai buna afirmatie legata de agricultura romaneasca ar putea fi celebra zicala "branza buna in burduf de caine" , nici nu cred ca e nevoie pentru o justificare, dar haideti totusi sa vorbim putin pe aceasta tema. Romania are un potential agricol imens, dar ne batem joc de aceasta binecuvantare lasata de Dumnezeu. Fac aceasta afirmatie din motive temeinice, un motiv ar fi lipsa de tehnologizare din agricultura noastra.

Un exemplu ar putea fi lipsa unei analize aeriene agricole, care in 99% din cazur nu exista in Romania. Marii proprietari de pamanturi, fermieri, asociatii etc ar trebuii sa foloseasca aceasta metoda pentru a-si optimiza culturile, a face economii si nu in ultimul rand pentru o agricultura mai curata, ecologica.

In Romania o firma ce ofera astfel de servicii este SensoMap  , o firma ce ofera solutii pentru solurile cu probleme ( cele cu risc crescut de daunatori, deficiente de fertilizare, etc ) . Totodata necesarul de apa pet hectar scade cu 25% . 

Aparatele de zbor va vor survola terenurile si vor identifica tote problemele ce va pot scade randamentul culturii. Nu in ultimul rand, ei va pot oferii solutii, sfaturi si va pot indruma intr-o directie buna pentru o agricultura mai eficienta, ecologica si mai ales moderna.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu