vineri, 22 mai 2015

Cum se folosesc camerele auto?



O camera auto este un dispozitiv care se ataseaza la interiorul unui autoturism si trebuie pozitionat in asa fel incat sa surprinda evenimentele din fata masinii. Camerele auto reprezinta in multe cazuri probe ale unui accident rutier sau ale unei infractiuni. Soferii au la dispozitie o gama variata de astfel de dispozitive, iar cele mai multe dintre ele sunt fabricate in tari asiatice precum China sau Taiwan. Din cauza lipsei interventiei Guvernului in impunerea anumitor reglementari, unele camere auto nu intrunesc necesitatile de baza ale unui sofer. 

Aceste dispozitive sunt foarte populare in tari precum Rusia sau Statele Unite, ca o forma de supraveghere, probe aditionale in cazul unui accident si in cazul unor fraude, dar si impotriva politistilor corupti.
Atunci cand se doreste achizitionarea unei camere de bord, soferii trebuie sa tina cont de cateva aspecte precum calitatea inregistrarilor pe timp de zi si noapte, sau de discretia dispozitivului, care se recomanda a fi de culoare neagra pentru a nu putea fi observat cu usurinta. 

Unele camere auto au in componenta niste LED-uri care au rolul de a imbunatati performanta inregistrarii nocture. In realitate, in cazul acestor dispozitive, LED-urile sunt absolut inutile pentru vederea in timpul noptii, deoarece acestea duc la reflectii pe parbriz si nu au cum sa lumineze drumul din fata. Si oricum toate autoturismele au faruri, care sunt mult mai puternice decat un simplu LED. Astfel, este important ca soferii sa evite camerele auto cu LED, sau macar sa verifice daca au posibilitatea de a-l opri.

Un alt aspect foarte important in achizitionarea unei camere auto este acela ca dispozitivul sa nu opreasca inregistrarea atunci cand ramane fara spatiu, ci sa rescrie imaginile inregistrate initial. Astfel, camera va functiona non stop, iar filmarile vechi si inutile vor fi sterse automat. Bineinteles, este importanta existenta posibilitatii de marcare a anumitor parti din inregistrare care sa fie pastrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu