vineri, 21 iunie 2019

Vitaminele au vreun efect secundar?


Am auzit tot mai multe mituri legate despre vitamine, ‘ nu vreau sa iau vitamine pentru ca ma ingras’, ‘nu vreau sa iau pastille, caut numai remedii naturale’.In acest articol citeste despre mitul ingrasarii de la vitamine.

Vitaminele sunt substante absolut necesare vietii si care au roluri complexe in organism fiind implicate in toate procesele metabolice.Vitaminele optimizeaza procesele de slabire, pe langa cele de crestere in greutate.Ele sunt motorul organismului, indiferent de obiectivele tale.

Ca urmare, ar fi bine sa renuntam la ideea ca simplul consum de vitamine ne poate ingrasa pentru ca nici o vitamina nu va sprijini depozitarea de grasime prin mecanismul propriu de actiune.Singurul fenomen care poate rezulta din consumul de vitamine este cresterea poftei ed mancare.Consumul de suplimente de vitamine si minerale ar trebui sa ne imbunatateasca dozele de nutrienti pe care le asiguram organismului, ducand astfel la o mai buna functionare a tuturor sistemelor din corpul nostru.


Aflam de la doctormit.ro ca ceea ce influenteaza apetitul este consumul de nutrient.Nivelurile scazute de vitamina B6 sunt asociate cu o scadere a nivelurilor ed serotonina din creier, cee ace ar putea rezulta in cresterea poftei de mancare.

Se pare ca multivitaminele ar putea conduce la slabire in cazul in care sunt consumate de barbati, mai exact masa de grasime si indexul de masa corporala sunt mai scazute.Acelasi lucru a fost observat si in cazul femeilor, acestea avand o scadere a poftei de mancare.

Explicatia consta in faptul ca vitaminele si mineralele sunt implicate direct in sinteza hormonilor care au impact asupra senzatiei de foame precum insulina, leptina si cortizol.

Majoritatea vitaminelor nu provoaca pofta de mancare in cazul persoanelor sanatoase, insa cei care sufera de anumite afectiuni s-ar putea sa resimta acest efect.Asta se intampla din cauza faptului ca anumite carente de vitamine si minerale determina scaderea apetitului alimentar.
Deci, ne ingrasam de la vitamine?Raspunsul este nu, ne ingrasam pentru ca mancam mult si prost, si in acelasi timp faci putina miscare. Pofta de mancare exagerata este cauzata de excesul de carbohidrati, alimentele procesate carora le lipsesc nutrienti esentiali dar sunt bogate in diverse chimicale nocive, datorita stresului, datorita unor dezechilibre hormonale sau psihologice.

In momentul in care va decideti sa luati suplimente de vitamine si minerale:

•    daca va doriti sa scadeti din grasimea corporala sau sa o mentineti la un nivel sanatos, atunci consumul suplimentelor de vitamine si minerale in mod regulat va poate ajuta sa aveti rezultate
•   daca consumati alimente bogate din punct de vedere nutritiv precum legume, leguminoase, proteine din carne slaba, lactate fermentate, seminte si abia apoi decideti, in urma unor analize, cu ce vitamine si minerale mai este nevoie sa suplimentati dieta zilnica
•    suplimentele nu reprezinta un substitut pentru sport si o alimentatie sanatoasa. Tot va trebui sa consumati atat cat organismul are nevoie pentru indeplinirea obiectivelor, iar sportul reprezinta o componenta vitala a unui program de conditionare fizica

Descopera mai multe detalii despre vitamine din urmatorul videoclip Doctormit:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu