marți, 26 mai 2015

SensoMap Drone Pentru Agricultura

Cea mai buna afirmatie legata de agricultura romaneasca ar putea fi celebra zicala "branza buna in burduf de caine" , nici nu cred ca e nevoie pentru o justificare, dar haideti totusi sa vorbim putin pe aceasta tema. Romania are un potential agricol imens, dar ne batem joc de aceasta binecuvantare lasata de Dumnezeu. Fac aceasta afirmatie din motive temeinice, un motiv ar fi lipsa de tehnologizare din agricultura noastra.

Un exemplu ar putea fi lipsa unei analize aeriene agricole, care in 99% din cazur nu exista in Romania. Marii proprietari de pamanturi, fermieri, asociatii etc ar trebuii sa foloseasca aceasta metoda pentru a-si optimiza culturile, a face economii si nu in ultimul rand pentru o agricultura mai curata, ecologica.

In Romania o firma ce ofera astfel de servicii este SensoMap  , o firma ce ofera solutii pentru solurile cu probleme ( cele cu risc crescut de daunatori, deficiente de fertilizare, etc ) . Totodata necesarul de apa pet hectar scade cu 25% . 

Aparatele de zbor va vor survola terenurile si vor identifica tote problemele ce va pot scade randamentul culturii. Nu in ultimul rand, ei va pot oferii solutii, sfaturi si va pot indruma intr-o directie buna pentru o agricultura mai eficienta, ecologica si mai ales moderna.
   

vineri, 22 mai 2015

Cum se folosesc camerele auto?



O camera auto este un dispozitiv care se ataseaza la interiorul unui autoturism si trebuie pozitionat in asa fel incat sa surprinda evenimentele din fata masinii. Camerele auto reprezinta in multe cazuri probe ale unui accident rutier sau ale unei infractiuni. Soferii au la dispozitie o gama variata de astfel de dispozitive, iar cele mai multe dintre ele sunt fabricate in tari asiatice precum China sau Taiwan. Din cauza lipsei interventiei Guvernului in impunerea anumitor reglementari, unele camere auto nu intrunesc necesitatile de baza ale unui sofer. 

Aceste dispozitive sunt foarte populare in tari precum Rusia sau Statele Unite, ca o forma de supraveghere, probe aditionale in cazul unui accident si in cazul unor fraude, dar si impotriva politistilor corupti.
Atunci cand se doreste achizitionarea unei camere de bord, soferii trebuie sa tina cont de cateva aspecte precum calitatea inregistrarilor pe timp de zi si noapte, sau de discretia dispozitivului, care se recomanda a fi de culoare neagra pentru a nu putea fi observat cu usurinta. 

Unele camere auto au in componenta niste LED-uri care au rolul de a imbunatati performanta inregistrarii nocture. In realitate, in cazul acestor dispozitive, LED-urile sunt absolut inutile pentru vederea in timpul noptii, deoarece acestea duc la reflectii pe parbriz si nu au cum sa lumineze drumul din fata. Si oricum toate autoturismele au faruri, care sunt mult mai puternice decat un simplu LED. Astfel, este important ca soferii sa evite camerele auto cu LED, sau macar sa verifice daca au posibilitatea de a-l opri.

Un alt aspect foarte important in achizitionarea unei camere auto este acela ca dispozitivul sa nu opreasca inregistrarea atunci cand ramane fara spatiu, ci sa rescrie imaginile inregistrate initial. Astfel, camera va functiona non stop, iar filmarile vechi si inutile vor fi sterse automat. Bineinteles, este importanta existenta posibilitatii de marcare a anumitor parti din inregistrare care sa fie pastrate.

Apa marii in Lefkada Porto Katsiki



Chiar daca probabil o sa ma credeti nebun, principalul motiv pentru care am fost vara trecuta in insula greceasca Lefkada a fost pentru a ma convinge cu ochii mei daca pozele cu marea arata chiar asa cum sunt ele si nu sunt cumva trucate cu Photoshop sau alt program de genul acesta. Nu sunt un fan asa mare al marii si mai ales al caldurii, insa albastrul turcoaz al Marii Ionice parca te cheama la el.
Inca din avion de cand am vazut cum arata plajele dar mai ales cand am vazut culoarea marii imi venea sa sar pe geam direct in apa. Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am ajuns pe insula a fost sa ne cazam si apoi nici nu am facut dus, nici nu am mancat, ne-am schimbat si am plecat direct la plaja pentru a profita de fiecare minut.
Inainte sa plec in vacanta citisem intr-un ghid turistic ca una din cele mai cautate plaje de pe insula Lefkada este Porto Katsiki si cand am ajuns acolo am inteles si de ce. Claritatea apei iti dadea impresia ca fundul marii este fix sub picioarele tale, iar daca te apropiai cu fata de apa puteai sa-ti vezi chipul in mare (acest lucru mi s-a parut pur si simplu MIRIFIC). Pentru cei care nu sunt buni inotatori nu sunt motive de panica, deoarece natura s-a gandit si la ei, iar acolo unde apa se adanceste brusc, culoarea marii se schimba dintr-o data si devine un albastru inchis. Si ca sa justific cele spuse mai sus, voi atasa o poza care sa va arata frumusetea acestui loc. 

In toata aceasta vacant mi-a parut rau de un singur lucru: nu am fost cu masina personala si nu am putut vizita toate plajele de pe insula si nici toate obiectivele deoarece inchiriatul unei masini era destul de costisitor si nu plecasem cu foarte mult bani la mine. Dar m-am distrat pe cinste si ma gandesc serios ca si anul acesta sa ma duc tot in Lefkada (am gasit oferte Lefkada la preturi foarte bune prin Aerotravel), dar de data asta cu masina personala si inca 3, 4 prieteni dupa mine.